Preluare responsabilitate ambalaje

Activitati

09.04.2014

Educatia nu se face doar in salile de clasa. Astfel, in cadrul ,,Saptamanii altfel,, aproximativ 125 de elevi si cadre didactice de la Colegiul economic Mihail Kogalniceanu din Focsani au participat in ziua de 9 aprilie 2014 la actiunea ,,Ecologici si Economici,,.

Rezultatul a fost colectarea a 980 kg de deseuri, care nu vor mai polua mediul in care foscanenii traiesc.

Organizatorii actiunii “Ecologici si Economici“ i-au premiat pe participanti cu mingi, sepci, rucsacuri si diplome.

1 Martie

Anul acesta, compania   ECO-X S.A.  a lansat la nivel national proiectul “Green Ideas, Green Life”, ce are ca scop dezvoltarea simtului civic al tinerei generatii, implicarea si responsabilizarea acestora fata de mediu.

Tinerii invata usor comportamentul eco-responsabil, devenind constienti de necesitatea reciclarii, un pas important in protejarea resurselor naturale si, implicit, a mediului inconjurator. Pentru a-I ajuta sa se implice compania ECO-X S.A. le-a pus la dispozitie o platforma online,  unde acestia isi pot face cunoscute ideile  

Proiectul urmareste, pe langa educarea si implicarea tinerei generatii,  si constientizarea comunitatilor cu privire la starea mediului si la impactul pe care acesta il are asupra fiecaruia.  Important este ca toti sa invete sa iubeasca natura si sa se obisnuiasca sa tina cont de reguli la indemana de protejare a mediului, iar “Green Ideas, Green Life”, cu ajutorul tinerilor, incearca sa adune cele mai bune idei si sa-I implice pe pragonisti in punerea in practica a acestora.

Si pentru ca nu este ocazie mai potrivita pentru exersarea imaginatiei in ceea ce priveste reciclarea, compania ECO-X S.A., in parteneriat cu Politia Locala a Sectorului 2,  s-au intalnit cu elevii claselor a  III-a si a IV-a din Scoala Generala nr. 307 si i-au provocat pe acestia sa creeze martisoare din materiale reciclabile. Copiii, cu un entuziasm si imaginatie extraordinare, au realizat  adevarate  bijuterii eco, ce vor fi  daruite salariatelor din cadrul Primariei Sectorului 2 si Politiei Locale a Sectorului 2 Bucuresti.

Ca o rasplata a muncii micutilor participanti, ECO-X S.A. a premiat elevii claselor a III-a A si a IV-a A cu cate un sistem Karaoke.

20.06.2013

Copiii sunt cei ce prin realizarile lor duc societatea mai departe, astfel ca inclusiv in aspectele privind reciclarea, colectarea selectiva si protectia mediului, actiunile lor sunt notabile. Anul acesta, in perioada 14 mai – 14 iunie a avut loc in judetul Constanta cea de-a treia editie a Campaniei „Olimpiada Deseurilor”, organizata de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta, Comisariatului Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu, precum si al Primariei Constanta. Eco-X, cu mare placere, a fost partener al organizatorilor acestei campanii. Elevii claselor I-VIII s-au intrecut in colectarea selectiva a deseurilor de hartie si carton, PET, doze, baterii si acumulatori si echipamente electrice si electronice. S-au castigat 6  premii mari: Trofeul „Hartiuta Draguta”, Trofeul „Peta Circumspecta”, Trofeul :DOZAta Coafata”, Trofeul „Bati cel Viteaz”, Trofeul „Calculatorul cel Voinic” si Trofeul „Olimpiada Deseurilor 2013” pentru colectarea celei mai mari cantitati totale de deseuri. De asemenea, au mai fost inmanate 4 premii de popularitate. In total, in aeasta editie a „Olimpiadei Deseurilor” s-au strans 31.769 kg deseuri de hartie, 4.222 kg deseuri PET, 514 kg deseuri de doze, 11.362 kg deseuri de echipamente electrice si electronice si 869 kg deseuri de baterii, iar prin aceste rezultate, cei peste 5.000 de elevi care au participat, au demonstrat forta pe care o are fiecare gest individual de reciclare selectiva. In plus, pe langa efortul de a strange selectiv deseurile, copiii au invatat ce anume se poate recicla si ce nu, cum se colecteaza si cum se depoziteaza corect diversele titpuri de deseuri si, mai ales, care este rezultatul concret al reciclarii. Constientizarea si intelegerea fenomenului reciclarii selective sunt primii pasi in educatia unui copil in directia protejarii mediului. Puterea exemplului este cea mai scurta si directa cale spre succesul de maine.

19.06.2013

Cand este vorba de reciclare, continuitatea reprezinta un mod de viata. Parteneriatele bune aduc succesul oricarei actiuni, astfel incat, dupa rezultatele excelente de anul trecut era firesc sa ne alaturam din nou proiectului "Troc studentesc", initiat de Red Bull si desfasurat in perioada 12-18 iunie 2013. Impreuna cu acestia, am revenit in caminele studentesti pentru a colecta cursurile de care studentii nu mai au nevoie. In schimbul fiecarui kg de hartie, tinerii au fost rasplatiti cu cate doua doze de Red Bull. Prin urmare, in Regie s-au strans 3.060 kg, in caminele din Moxa 1.360 kg, iar in Belvedere s-a atins maximul de 3.480 kg. Desi anul acesta ne-am prezentat cu un numar dublu de pubele destinate colectarii maculaturii, si acestea s-au dovedit neincapatoare !

13.06.2013

Joi, 13 iunie 2013 a avut loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala conferinta cu tema „Gestionarea deseurilor in Romania – spre un management european” la care compania Eco-X a participat alaturi de alte societati de profil din Romania.Personalitatile invitate la conferinta, dintre care: ii amintim pe Doamna Elena Dumitru, Secretar de Stat al  Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice si pe Domnul Horia Ion Irima, Subsecretar de Stat, Vicepresedinte Agentia Nationala pt Protectia Mediului, au discutat despre subiecte de o foarte mare importanta in ceea ce priveste gestionarea deseurilor si protectia mediului, cum ar fi:

- Cadrul legislativ naţional si european;

-  Autorizarea activităţilor cu impact asupra mediului;

-  Strategia naţională de gestionare a deşeurilor/ strategia tematică europeană privind    prevenirea şi reciclarea deşeurilor;

-  Impact al aplicării normelor de managementului deşeurilor asupra  mediului de afaceri.

-  Promovarea colectării selective în rândul actorilor economici: eventuala taxare diferenţiată a operatorilor economici - posibilitatea oferirii de avantaje fiscale pentru reducerea, reutilizarea şi reciclarea deşeurilor.

In cadrul conferintei au avut loc discutii si prezentari tematice avand ca principal subiect implementarea sistemelor de management integrat al deseurilor in Romania si s-a subliniat faptul ca este foarte importanta colaborarea activa dintre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si toti ceilalti factori implicati in gestionarea eficienta a deseurilor. Doamna Vali Gheorghita, directorul general al companiei ECO-X a prezentat informatii despre programul pilot care se afla in desfasurare, "Oportunitatea implementarii unui sistem "Inteligent" de colectare selectiva”, aratand avantajele acestui tip de sistem, aplicatiile si mai ales solutiile concrete de punere in aplicare in Romania.

29.09.2012

Sambata, 29 septembrie 2012, profitand de vremea frumoasa de toamna si incercand sa respectam una din vechile noastre traditii – ultima actiune de igienizare din an – am strigat catalogul in speranta ca, desi weekend, vom fi auziti.

Ne-am bucurat sa constatam o mobilizare exemplara, cu rezultate pe masura. Multumim si pe aceasta cale participantilor !

05.07.2012

Ne-am alaturat proiectului "Troc Studentesc", un proiect de reciclare, dedicat exclusiv studentilor. Pe scurt, fiecare student, dupa sesiune, in loc sa-si arunce cursurile, le schimba pe Red Bull. Astfel, la fiecare kg de hartie ei au primit cate 2 doze de Red Bull. 

Proiectul a avut loc joi, 5 iulie, in Complexul Studentesc Tei (Str. Oltetului, nr.30, sector 2 ) si au fost colectate cu aceasta ocazie 1530 kg hartie. 
Eco-X a pus la dispozitie doua containere pt colectare hartie, a cate 1100 l fiecare, care in final s-au dovedit neincapatoare !

20.06.2012

Revista INFOMEDIU EUROPA în parteneriat cu AGENŢIA REGIONALǍ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI BUCUREŞTI şi GARDA NAŢIONALǍ DE MEDIU-COMISARIATUL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI a organizat in data de 20 iunie 2012 festivitatea de premiere pentru etapa I a proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, AcţiuneCampanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2012, eveniment la care ECO-X a jurizat si a oferit premii pentru Categoria III - creaţie desene şi machete.

Evenimentul a avut loc în data de 20 IUNIE 2012, in Bucureşti si au participat peste 50 de elevi din clasele I-VIII din şcoli cuprinse în proiect, cadre didactice, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, partenerilor de proiect, operatorilor de salubritate şi mass-media.
Evenimentul a fost difuzat si în cadrul emisiunii „InfoMediu” pe canalul TVR2.
Cu acest prilej a fost prezentat conceptul proiectului care constă în colectarea selectivă a deşeurilor provenite din: hârtie, carton, PET, echipamente electrice, electronice şi electrocasnice.
Bilantul primei etape din acest an a Campaniei de Educaţie Ecologică şi Mediu  „EcoAtitudine = Responsabilitate, InformaţieAcţiune” , la care au participat peste 50 de scoli din sapte judete si municipiul Bucuresti, au fost colectate 24.487 kg deseuri (categoria hartie, carton, plastic) si 6462 kg DEEE.
 

09.06.2012

Îndrăgostiţi de frumuseţile parcurilor din sectorul 2, 55 de elevi din Ploieşti au decis să vină special în Capitală, în acest week- end, pentru a derula un proiect ecologic prin care să înveţe să iubească şi să preţuiască natura, sâmbătă, 9 iunie a.c. la ora 09.00 în Parcul Verdi din cartierul Floreasca. 

După cum se ştie, graţie programelor derulate de edilul Neculai Onţanu pentru dezvoltarea continuă a parcurilor şi zonelor verzi, Ministerul Mediului şi Pădurilor a desemnat, în 2012, sectorul 2 drept „Capitala Verde a României”, pentru al doilea an consecutiv.
Din acest motiv, elevii ecologişti ploieşteni au ales sectorul 2 pentru o lecţie ecologică şi de viaţă în care vor fi îndrumaţi de către specialiştii de la ECO-X SA, societate care are ca obiect de activitate preluarea responsabilitatii ambalajelor, dar care se implica si in protejarea mediului inconjurator si in economisirea resurselor naturale.
Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Mediului si reprezinta incheierea actiunilor desfasurate in directia educarii in spiritul eco a copiilor si este organizat cu sustinerea Politiei locale a sectorului 2 Bucuresti. Pentru a duce la bun sfarsit acest lucru mai multe scoli si-au unit fortele cu societatea ECO-X SA, avand ca tel comun informarea, constientizarea si educarea celor mici privind activitatea de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din interiorul scolii, din curtea acesteia, din gospodariile proprii precum si din zonele adiacente scolilor. S-a urmarit, de asemenea, crearea si mentinerea unui climat sanatos, curat si placut in scoala si societate.
În finalul acţiunii, specialiştii de la Eco-X vor oferi diplome si cadouri tuturor copiilor care s-au implicat cu suflet în cunoaşterea şi iubirea naturii.

24.05.2012

Putini sunt cei care stiu ca 24 mai reprezinta Ziua Europeana a Parcurilor. Noi am stiut si am vrut sa o spunem si altora,  asa ca am organizat o actiune de igienizare in unul din parcurile orasului  Craiova.

Ne-am bucurat de prezenta numeroasa a copiilor care au vrut sa ne dovedeasca ca ei stiu sa respecte natura.

11.05.2012

Pe 11 mai 2012 am organizat, impreuna cu Liceul Bilingv “Decebal” Bucuresti, o sesiune de informare dedicata colectarii selective. Au participat elevii claselor a X-a si a XI-a, in cadrul intalnirii punandu-se accentul  pe insusirea principiilor si a obiectivelor dezvoltarii durabile, dar si pe modul specific in care scolile se pot implica, in parteneriat cu comunitatile locale, in promovarea acestora. In acest context, au fost elaborate proiecte prin care sa se contribuie la colectarea hartiei si a altor materiale reciclabile (plastic, sticla), sa organizeze campanii pentru promovarea produselor ecologice, ingrijirea zonelor  verzi, folosirea rationala a apei si respectiv a energiei electice si s-au vizionat materialele de constientizare difuzate de Eco-X.

22.04.2012

Pe 22 aprilie serbam Ziua Pamantului. Ce putem face pentru a ne implica?Multe. Sa lasam masina acasa, sa plantam copacei, sa mergem la strans gunoaie, sa incercam sa convingem cat mai multi prieteni de importanta acestor actiuni si multe altele.

Noi am ales sa o petrecem in mijlocul elevilor, organizand concursuri tematice finalizate, evident, cu premii !

03.04.2012

Copiii din 10 şcoli din judeţ au umplut ieri, 3.04.2012, cu entuziasmul şi energia lor, sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia“, unde a avut loc lansarea oficială a proiectului „Eco Atitudine“ în Vrancea. Cei mici au fost antrenaţi într-o oră deschisă de ecologie, moderată de Adrian Icătoiu, managerul proiectului. La final, cele mai isteţe răspunsuri legate de protejarea mediului înconjurător, au fost premiate de organizatori. 

Copiii au fost foarte deschişi la tema propusă de acest proiect, respectiv colectarea selectivă a deşeurilor, oferind răspunsuri dintre cele mai inedite: „Colectăm selectiv deşeurile pentru a avea un viitor mai bun şi un mediu curat“ şi „Toată lumea ar fi plină de mizerie dacă nu am strânge selectiv gunoiul“, au fost două dintre răspunsurile copiilor. Aceştia au fost sfătuiţi să dea lecţii de ecologie şi părinţilor, prietenilor. 
Proiectul îşi propune conştientizarea în rândul tinerei generaţii a importanţei colectării selective a deşeurilor, prin implicarea celor mici în competiţii pe tema mediului. În fiecare şcoală, copiii vor colecta deşeuri reciclabile, precum hârtie, carton, plastic, baterii uzate, becuri fluorescente uzate, iar şcolile care vor colecta cele mai mari cantităţi vor primi drept premii o excursie pentru 30 de persoane, un calculator şi un videoproiector. Pentru elevii claselor I-IV se organizează un concurs de desene, iar pentru clasele V-VIII un concurs de machete, realizate din materiale reciclabile, cele mai reuşite urmând să fie premiate. 
La evenimentul de ieri au fost prezente şi oficialităţile locale, viceprimarul Bogdan Matişan, dar şi reprezentanţii partenerilor acestui proiect, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), Garda de Mediu, operatorul de salubritate Ecosistem, SC CUP Salubritate Focşani, Divori Prest şi EcoX. „Sper ca aceasta să fie o lecţie pentru voi, ca pe stradă, acasă, la şcoală, să vă comportaţi eco“, le-a spus celor mici viceprimarul Bogdan Matişan.

22.03.2012

Cadre didactice de la toate scolile din orasul Marasesti : Scoala 1, Scoala 2, Scoala Siretu, Gradinita nr. 1 si Scoala Stefan cel Mare din Focsani, impreuna cu aproximativ 100 elevi au sarbatorit Ziua Mondiala a Apei la Casa de Cultura Emanoil Petrut din Marasesti. Tema zilei a fost "Apa si securitatea alimentara". Activitatile au constat in Concurs machete cu tema " Prietenul Apei" , concursuri interactive si prezentari PP despre resursele de apa si securitatea alimentara , povestea apei subterane , colectarea deseurilor - protejarea resurselor de apa si informatii despre Programul national de educatie ecologica ACTIV desfasurat la Brasov in iulie 2011 la care au participat 2 membri ai Patrulei Ecologice, prin sprijinul acordat de ECO-X SA.

Sponsorii concursurilor au fost ECO-X SA, Primaria Marasesti si dl. George Ciubotaru.
Partenerii acestei actiuni - APM Vrancea, ECO-X SA, Primaria Marasesti, SGA Vrancea, Casa de Cultura Emanoil Petrut

20.03.2012

In data de 20 MARTIE 2012, la sediul AUDITORIUM PALLADY – CENTRUL DE CONFERINŢE, Bucureşti am participat la ORA DE ECOLOGIE din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2012

 
La această etapă a proiectului au fost invitate să participe 11 şcoli cu clasele I-VIII din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, precum şi reprezentanţi din partea autorităţilor locale şi ai operatorului de salubritate. 
 
Obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă prezentarea conceptului “Ora de ecologie”, demarat în urmă cu doi ani, cu motivaţii din partea participanţilor privind continuarea acestuia.