Preluare responsabilitate ambalaje

Copiii din 10 şcoli din judeţ au umplut ieri, 3.04.2012, cu entuziasmul şi energia lor, sala mare a Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia“, unde a avut loc lansarea oficială a proiectului „Eco Atitudine“ în Vrancea. Cei mici au fost antrenaţi într-o oră deschisă de ecologie, moderată de Adrian Icătoiu, managerul proiectului. La final, cele mai isteţe răspunsuri legate de protejarea mediului înconjurător, au fost premiate de organizatori. 

Copiii au fost foarte deschişi la tema propusă de acest proiect, respectiv colectarea selectivă a deşeurilor, oferind răspunsuri dintre cele mai inedite: „Colectăm selectiv deşeurile pentru a avea un viitor mai bun şi un mediu curat“ şi „Toată lumea ar fi plină de mizerie dacă nu am strânge selectiv gunoiul“, au fost două dintre răspunsurile copiilor. Aceştia au fost sfătuiţi să dea lecţii de ecologie şi părinţilor, prietenilor. 
Proiectul îşi propune conştientizarea în rândul tinerei generaţii a importanţei colectării selective a deşeurilor, prin implicarea celor mici în competiţii pe tema mediului. În fiecare şcoală, copiii vor colecta deşeuri reciclabile, precum hârtie, carton, plastic, baterii uzate, becuri fluorescente uzate, iar şcolile care vor colecta cele mai mari cantităţi vor primi drept premii o excursie pentru 30 de persoane, un calculator şi un videoproiector. Pentru elevii claselor I-IV se organizează un concurs de desene, iar pentru clasele V-VIII un concurs de machete, realizate din materiale reciclabile, cele mai reuşite urmând să fie premiate. 
La evenimentul de ieri au fost prezente şi oficialităţile locale, viceprimarul Bogdan Matişan, dar şi reprezentanţii partenerilor acestui proiect, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), Garda de Mediu, operatorul de salubritate Ecosistem, SC CUP Salubritate Focşani, Divori Prest şi EcoX. „Sper ca aceasta să fie o lecţie pentru voi, ca pe stradă, acasă, la şcoală, să vă comportaţi eco“, le-a spus celor mici viceprimarul Bogdan Matişan.