Preluare responsabilitate ambalaje

Îndrăgostiţi de frumuseţile parcurilor din sectorul 2, 55 de elevi din Ploieşti au decis să vină special în Capitală, în acest week- end, pentru a derula un proiect ecologic prin care să înveţe să iubească şi să preţuiască natura, sâmbătă, 9 iunie a.c. la ora 09.00 în Parcul Verdi din cartierul Floreasca. 

După cum se ştie, graţie programelor derulate de edilul Neculai Onţanu pentru dezvoltarea continuă a parcurilor şi zonelor verzi, Ministerul Mediului şi Pădurilor a desemnat, în 2012, sectorul 2 drept „Capitala Verde a României”, pentru al doilea an consecutiv.
Din acest motiv, elevii ecologişti ploieşteni au ales sectorul 2 pentru o lecţie ecologică şi de viaţă în care vor fi îndrumaţi de către specialiştii de la ECO-X SA, societate care are ca obiect de activitate preluarea responsabilitatii ambalajelor, dar care se implica si in protejarea mediului inconjurator si in economisirea resurselor naturale.
Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Mediului si reprezinta incheierea actiunilor desfasurate in directia educarii in spiritul eco a copiilor si este organizat cu sustinerea Politiei locale a sectorului 2 Bucuresti. Pentru a duce la bun sfarsit acest lucru mai multe scoli si-au unit fortele cu societatea ECO-X SA, avand ca tel comun informarea, constientizarea si educarea celor mici privind activitatea de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din interiorul scolii, din curtea acesteia, din gospodariile proprii precum si din zonele adiacente scolilor. S-a urmarit, de asemenea, crearea si mentinerea unui climat sanatos, curat si placut in scoala si societate.
În finalul acţiunii, specialiştii de la Eco-X vor oferi diplome si cadouri tuturor copiilor care s-au implicat cu suflet în cunoaşterea şi iubirea naturii.