Preluare responsabilitate ambalaje

De ce Eco-X

Devenind partener al ECO-X este o metoda simpla, eficace si economica pentru indeplinirea obligatiilor legale privind gestiunea ambalajelor.

Economisiti bani. H.G. 621/2005 cu completarile ulterioare, act legislativ ce guverneaza aceasta activitate, prevede ca pentru neindeplinirea obiectivelor de valorificare si reciclare a ambalajelor introduse pe piata, agentul economic este obligat sa plateasca Administratiei Fondului pentru Mediu o contributie de 2 lei/kg.

ECO-X organizeaza pentru partenerii sai valorificarea si reciclarea obligatorie a ambalajelor. Acest mecanism este mult mai eficient decat daca veti incerca sa va organizati propriul sistem de recuperare, a propriilor dvs. ambalaje pe care le introduceti pe piata. 

In plus, art. 26 (3) din HG 621/2005 cu modificarile si completarile ulterioare stipuleaza ca operatorii economici care, intr-un an, nu isi indeplinesc in mod individual cel putin obiectivele prevazute de lege sunt obligati sa isi indeplineasca responsabilitatile prin intermediul unui operator economic autorizat.

Incheierea unui contract cu ECO-X va ofera garantia ca atingeti obiectivele stabilite prin lege.

Licenta de operare RO-ANPM-D.A 006/2008 eliberata de Ministerul Mediului, pe care o detinem, ne permite sa va oferim, in cadru legal, o alternativa la obligatiile de plata catre AFM. Prin incheierea contractului de preluare de responsabilitate cu societatea noastra, se reduc peste 80% din costurile dvs. privind colectarea si reciclarea ambalajelor.

  • Simplificati problemele dvs. de depunere a declaratiei. ECO-X se va ocupa de obligatiile dvs. administrative. Va vom furniza toate informatiile necesare pt. autoritatile competente. Veti beneficia de transparenta in desfasurarea activitatii de gestionare a deseurilor de ambalaje.
  • Sunteti la curent cu noutatile din domeniu. ECO-X va va informa despre toate noutatile legislative si va va permite accesul la informatii si asistenta tehnica si juridica privind metodologia de gestionare a deseurilor de ambalaje.
  • Va puteti implica, alaturi de noi, in actiuni de protejare a mediului. ECO-X deruleaza in permanenta programe educationale si de informare/constientizare a populatiei privind colectarea selectiva si participa activ la actiuni de ecologizare.