Preluare responsabilitate ambalaje

Obligatii Legale

Societatea dvs. intra sub incidenta HG 621/2005? Da, daca va regasiti in oricare din situatiile de mai jos:

  • Sunteti operator economic care introduce pe piata produse ambalate (din import sau productie proprie), situatie in care sunteti responsabil pentru deseurile generate de ambalajele primare, secundare si tertiare (de transport)  folosite pentru ambalarea produselor dvs.
  • Sunteti operator economic care supraambaleaza produse ambalate individual, in vederea revanzarii/redistribuirii, situatie in care sunteti responsabil pentru deseurile generate de ambalajele secundare si tertiare (de transport) pe care le introduceti pe piata.
  • Sunteti operator economic care introduce pe piata ambalaje de desfacere (din import sau productie proprie), situatie in care sunteti responsabil pentru deseurile generate de respectivele ambalaje.

Daca societatea dvs. intra sub incidenta HG 621/2005 aveti doua obligatii legale:

  1. Trebuie sa va asigurati ca un procent (obiectiv anual) al ambalajelor introduse de dvs. pe piata este valorificat si reciclat.
  2. Trebuie sa declarati lunar catre Administratia Fondului de Mediu ce tip de ambalaj introduceti pe piata si ce procent din cantitatea totala este reciclat.

 

ECO-X va ajuta sa va realizati obligatiile de reciclare si de declarare intr-o maniera eficienta si economica.

Cum va puteti conforma obligatiilor legale?

 In calitate de agent economic care introduce pe piata nationala produse ambalate, aveti la dispozitie doua metode de a indeplini obligatiile privitoare la ambalaje:

  1. Puneti pe picioare un sistem de recuperare si valorificare a propriilor dvs. ambalaje si furnizati informatiile necesare catre Agentia Fondului de Mediu.
  2. Incheiati un contract de Preluarea Responsabilitatii cu un operator economic autorizat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

 ECO-X atinge obiectivele legale de valorificare si reciclare a amblajelor (carton, hirtie, plastic, sticla, metal, lemn), in contul dumneavoastra, dandu-va astfel posibilitatea de a realiza o economie deloc neglijabila pe plan financiar.